Volgens de Nederlandse wet zijn homoseksuele en lesbische relaties allang geaccepteerd. Toch zijn er nog mensen die het afkeuren als twee mensen van hetzelfde geslacht op elkaar verliefd zijn of seks met elkaar hebben.

Waarom reageren die mensen zo?

Mensen die negatief reageren op een homoseksuele relatie, zijn vaak opgegroeid met bepaalde ideeën over wat goed is en wat niet. Het is voor hen dan ook onbegrijpelijk dat jij anders denkt.

Hoe reageer je op negatieve reacties?

Het is soms moeilijk wanneer iemand homoseksualiteit afkeurt. De weerstand van een ander is soms zo sterk dat je je aangevallen voelt en niet precies weet hoe je ermee om kunt gaan. Probeer in ieder geval rustig en beleefd te blijven.

Alleen jij en je partner kunnen iets over jullie relatie vinden. Geef daarom altijd zelf het goede voorbeeld en reageer op relaties van anderen zoals jij graag wilt dat anderen op jouw relatie reageren.

Praat er samen over

Het is belangrijk om een veilige plek te hebben waar je met je vriend(in) kunt praten, zodat je elkaar kunt steunen. Praat ook eens praten met mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten. Zij kunnen je helpen en tips geven.

Met wie kan ik praten?

Je kunt ook (anoniem) praten of chatten met iemand van Switchboard (020-6236565). Je kunt ook iemand bij jou in de buurt zoeken via Rozehulpverlening.nl.

Waar kan ik meer informatie vinden?

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.