activiteit
27 maart 2023

Spel- en praatgroep voor Kinderen In Een Scheiding (KIES) start 19 september 2023

Evenement gegevens 19 september 2022 (14:30 uur) tot 14 november 2023 (15:30 uur) Nader te bepalen

KIES Spel- en praatgroep voor Kinderen In Een Scheiding 


Het is niet makkelijk wanneer u als ouders uit elkaar gaat. Er verandert veel in een korte tijd. Maar uw kinderen staan niet alleen. Het kan fijn voor hen zijn om er met andere kinderen over te praten. Zo kunnen zij elkaar helpen, steunen en nieuwe inzichten geven. KIES is een praat- en spelgroep voor alle kinderen in een scheidingssituatie. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen.

Het KIES programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van één uur. De thema’s die aan bod komen zijn: • Kennismaken met verschillende situaties van kinderen en echtscheiding • De situatie van jezelf • Je gevoel en je gedrag • Je uiten • Hulp vragen • Hoe ga je om met iets wat je moeilijk vindt

KIES draagt bij aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer. Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop.


Praktische informatie

Voor wie: kinderen van de basisschool (groep 4 tot en met 8)

Dag en tijd: dinsdag van 14.30 uur tot 15.30 uur

Waar: Nog nader te bepalen

Start: We starten op 12 september met een kennismaking van 10 minuten met ouders. De eerste KIES bijeenkomst voor de kinderen is op 19 september 2023 van 14.30 tot 15.30 uur. Na de laatste bijeenkomst op 14 november 2023 is er met ouders een afsluitend gesprek.


Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Een groep bestaat uit maximaal 10 kinderen, die 8 bijeenkomsten van 1 uur volgen. Ouders worden betrokken bij de kennismaking en bij de afsluitende ouderbijeenkomst met de groep. Voor deelname is toestemming van beide ouders nodig. Het door beide ouders ondertekende inschrijfformulier kan ingeleverd worden met de aanmelding. Deelname aan de groep is gratis. Vul voor meer informatie het formulier in of neem contact op met het CJG.

Schrijf je hieronder in!

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.